Van abstract naar portret en weer terug

Naast abstract werken en experimenteren met diverse materialen, is het heerlijk om in opperste concentratie te oefenen met portretten.
Vroeger tekende ik in de klaslokalen tijdens de lessen mijn docenten en medeleerlingen en ben altijd geïnteresseerd gebleven in het weergeven van markante gezichten. Toen ik een prachtige foto van de atlete Sifan Hassan in de krant zag, kon ik het niet laten om haar te schilderen. Wat een topvrouw!
Tijdens de vakantieperiode van de feestdagen en de lockdown had ik tijd om nieuwe kleuren en technieken uit te proberen.
De meeste cursisten komen in Atelier Verbeelding om een zekere vrijheid in werken te ervaren en voelen zich aangetrokken tot abstract werken.
Een realistisch geschilderd portret lijkt daar ver van af te staan.
Toch is een uitstapje naar realistischer werken ook een manier van spelen en brengt je in een heerlijke flow. Ook hier is het weer de kunst om je niet vast te pinnen op een eindproduct, maar te genieten van het proces. Ik heb ook heel wat gezichten geschilderd, die nergens op lijken, maar dan leer je weer veel van kleurgebruik, glaceren etc. Jezelf blijven uitdagen en niet bang zijn voor de verschillende leerfasen zijn waardevolle sleutels in het creatieve proces.

Sifan Hassan, olieverf op geprepareerd papier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: