Nieuws

Zomer workshops Atelier Verbeelding in juli en augustus

Geef je nu op voor een of meer van de zomerworkshops in Atelier Verbeelding Ede. Elke workshop is geschikt voor beginners en gevorderden, duurt drie uur en levert je een heerlijke tijd van spelen en experimenteren op.
Je neemt een verrassend eindproduct mee naar huis.
Hieronder de thema´s en data:

  1. Workshop Abstract Wabi Sabi met pigmenten en paraffine 6 juli
  2. Workshop Ontdek jouw zomer met collagetechnieken 20 juli
  3. Workshop Kunst en zingeving met als thema Hoop en liefde 27 juli
  4. Workshop abstract werken 3 augustus
  5. Workshop abstract werken 4 augustus

Elke workshop is van 9.30 -12.30 en kost €52,50 incl. materialen, koffie/thee en lekkers. Neem je iemand mee, dan krijg jij €10 korting.
Kijk voor meer informatie https://www.atelierverbeelding.nl/aanbod/workshops

Geef je snel op via de website of mail naar dcanters@atelierverbeelding.nl, want er zijn max 6 plaatsen per workshop.

Trainingsdag aan zee 17 juni “Coachen met artistieke coachtools”

Artisticiteit en verbeeldingskracht inzetten tijdens coaching.
Doelgroep: Coaches, begeleiders, mentoren en hulpverleners.
Ik zal daar een van de workshops verzorgen “Coachen en [ ver ] beeldende kunst “

Workshop Coachen en [ ver] beeldende kunst Dorie Canters
17 juni CC Excellence

Een beeldende kunstenaar is iemand die de wereld om zich heen en vaak ook vanuit het innerlijk waarneemt en zijn interpretaties daarvan omzet in een tastbaar beeld (bijv. borstbeeld, zandsculptuur, gedenkteken of glaswerk) of afbeelding (bijv. foto. tekening, schilderij of collage). Het beeld is het resultaat van een creatief proces van observeren, onderzoeken en experimenteren.
Door mogelijkheden en resultaten te visualiseren in een mentaal beeld of concept en dit om te zetten in een fysiek kunstwerk, ontstaan er – zowel tijdens het proces van creëren als in de bespreking met de coach- vaak diepere inzichten op het niveau van gevoel, emoties, overtuigingen, missie en identiteit. In deze workshop oefen en ervaar je zelf hoe je deze tools kunt inzetten bij het begeleiden van coachees, studenten e,d, in het proces van waarnemen, visualiseren en uitbeelden.

Dorie Canters workshopleider beeldend

Coachen betekent voor mij de potentie in de ander zien en tevoorschijn roepen.
Mijn missie is om mensen te helpen zich bewust te worden van wie ze zijn/kunnen zijn met hun eigen uniciteit en hen helpen te groeien en evt. blokkades helder te krijgen, die belemmerend kunnen werken. Ik heb een geheel eigen methode ontwikkeld, waarbij ik beeldend werk combineer met coaching.
Dat blijkt een krachtige combinatie. Beelden maken soms meer duidelijk dan woorden en geven uitdrukking aan de binnenwereld, waardoor nieuwe perspectieven en inzichten ontstaan bij de coachees.
Ik maak gebruik van lichaamsgerichte oefeningen, visualisatie oefeningen en creatieve/ kunstzinnige opdrachten d.m.v. tekenen/schilderen.

Ik coach vanuit een rijke ervaring als kunstenaar, docent, trainer, mentor en coach en ben werkzaam in mijn eigen atelier Atelier Verbeelding in Ede

Voor meer informatie en opgave ga naar https://excellence-opleiding.nl/

Duurzaam Abstract!

“Sustainability” Acryl on board

Duurzaam schilderen met oude verfresten van paletten van cursisten, het plastic tape, waarmee de verf steeds wordt afgedekt en nog wat klodders natte verf van de laatste lessen. Ik ga spelen met al dat afval en zie wel wat er komt.
Er ontstaat een flow met een mengeling van schijt hebben en plezier.
Het is nog niet helemaal af, maar mijn cursisten zijn weer geïnspireerd: een aantal ging meteen aan de slag met resten en we bedachten dat dit een duurzame manier van abstract werken kan zijn.

Proces van spelen met o.a. afvalverf resten


Cursus Kunst en zingeving start weer in Cultura Ede

We gaan in 4 avonden op zoek naar verschillende aspecten van kunst, zingeving en spiritualiteit en onderzoeken vier thema´s.  Je krijgt denkstof over het thema, we kijken naar verschillende  kunstwerken en gaan daar interactief mee aan de slag met momenten van stilte, reflectie en diverse werkvormen.

Deze cursus is geslaagd als mensen op een ontspannen manier iets hebben geproefd van de letterlijke en figuurlijke gelaagdheid, die in beeldend werk kan zitten. En vooral als er een verbinding is gemaakt met de eigen beleving en associaties. Als er door de kunst en de interactie met elkaar nieuwe perspectieven zijn ontstaan, word ik enthousiast.

De 4 thema’s die behandeld zullen worden zijn:
1) Hoop en liefde ,7 februari
2) Natuur en spiritualiteit, 14 februari
3) Lijden sterfelijkheid en dood, 21 februari
4) God en (on) geloof, 7 maart

Prijs€ 85,00
Cursusduur4
StartdatumMaandag 07 februari 2022
EinddatumMaandag 07 maart 2022
Lesdag & lestijdMaandag 19:30-21:30
Geef je op via onderstaande link bij Cultura

https://www.cultura-ede.nl/cursussen/kunst-en-zingeving?id=6973189

Van abstract naar portret en weer terug

Naast abstract werken en experimenteren met diverse materialen, is het heerlijk om in opperste concentratie te oefenen met portretten.
Vroeger tekende ik in de klaslokalen tijdens de lessen mijn docenten en medeleerlingen en ben altijd geïnteresseerd gebleven in het weergeven van markante gezichten. Toen ik een prachtige foto van de atlete Sifan Hassan in de krant zag, kon ik het niet laten om haar te schilderen. Wat een topvrouw!
Tijdens de vakantieperiode van de feestdagen en de lockdown had ik tijd om nieuwe kleuren en technieken uit te proberen.
De meeste cursisten komen in Atelier Verbeelding om een zekere vrijheid in werken te ervaren en voelen zich aangetrokken tot abstract werken.
Een realistisch geschilderd portret lijkt daar ver van af te staan.
Toch is een uitstapje naar realistischer werken ook een manier van spelen en brengt je in een heerlijke flow. Ook hier is het weer de kunst om je niet vast te pinnen op een eindproduct, maar te genieten van het proces. Ik heb ook heel wat gezichten geschilderd, die nergens op lijken, maar dan leer je weer veel van kleurgebruik, glaceren etc. Jezelf blijven uitdagen en niet bang zijn voor de verschillende leerfasen zijn waardevolle sleutels in het creatieve proces.

Sifan Hassan, olieverf op geprepareerd papier