Nieuws

Cursussen Kunst en Zingeving in Cultura Ede

Vanaf maandagavond 13 en donderdagochtend 16 september starten de cursussen Kunst, zingeving en spiritualiteit in Cultura in Ede. Ik geef deze cursussen met veel plezier en zie er naar uit om jou daar te ontmoeten!
In deze cursus gaan we op zoek naar verschillende aspecten van kunst, zingeving en spiritualiteit en onderzoeken we vier thema´s.  Je krijgt denkstof over het thema, we kijken naar verschillende  kunstwerken en gaan daar interactief mee aan de slag met momenten van stilte en bezinning en diverse werkvormen. De 4 thema’s die behandeld zullen worden zijn:
1) Hoop en liefde
2) Natuur en spiritualiteit
3) Lijden sterfelijkheid en dood
4) God en (on) geloof

Opgave : Zoek bij cursussen via deze link:
https://www.cultura-ede.nl/cursussen
voor de maandagavond cursus via deze link:
https://www.cultura-ede.nl/cursussen/kunst-en-zingeving?id=5953159

Opgave voor de donderdag ochtend cursus via deze link:
https://www.cultura-ede.nl/cursussen/kunst-en-zingeving?id=5953175

Dorie Canters “Festival”


Verbeelding en coaching; een krachtige combinatie!

Ben bezig met een korte opleiding Coaching omdat er steeds meer mensen in mijn atelier komen voor een ontwikkeltraject, waarbij verbeeldingskracht, creativiteit en coaching gecombineerd worden. Dat blijkt een sterke en unieke combi, die zonder al teveel praten verrassende inzichten geeft. Ik leer tijdens deze opleiding krachtige vragen te stellen en activerende beeldende opdrachten daaraan te koppelen. Zo ontwikkel ik een eigen methodiek om mensen weer en meer in hun eigen kracht te leren leven. En wakker ik aan wat in de kiem al aanwezig is bij iemand. Tijdens de Zomerschool in juli en augustus kun je kennismaken met deze manier van werken. Kijk op atelierverbeelding.nl voor meer info of stuur me een bericht.

Zomerschool in Atelier Verbeelding

Wat ga doen deze zomer?
Misschien ga je wel eindelijk op vakantie nu het weer kan en mag.
Ik wil je uitdagen om tijdens een van de zomerscholen van 1 week  op ontdekkingstocht te gaan naar jouw verbeeldingskracht en jouw persoonlijke mogelijkheden.
Weet je dat het een krachtige combinatie is om d.m.v. beeldende opdrachten nieuwe inzichten over jezelf te krijgen?


Stel:
– Je bent nieuwsgierig naar wat er nog meer in je zit
– Je staat op een kruispunt in je leven
– Je wilt ontdekken waar je bestemming ligt
– Je zou meer verbinding met hoofd, hart en lijf willen ervaren
– Je hebt iets ingrijpends meegemaakt en wilt dat verwerken zonder daar veel over te praten
– Je zou je graag ontwikkelen in beeldtaal d.m.v. creativiteit
– Je hebt weinig, matig of juist veel ervaring met creativiteit en je houdt van spelend experimenteren met materialen.

Als een of meer van bovenstaande redenen voor jou van toepassing zijn, is de Zomerschool iets voor jou.

Kies uit onderstaande mogelijkheden:

  1. Zomerschool Become & Imagine “Het Zilverwoud”  van 19 t/m 23 juli elke ochtend van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 12.30 uur

We volgen het beeldboek van Janna Beek Het Zilverwoud dat vol staat met metaforen voor de menselijke reis door het leven. Ook gebruik ik het boek Gevoelstaal van Janna Beek als achtergrondinformatie. Beide boeken zijn bij deze training inbegrepen, evenals alle materialen om beeldend aan de slag te gaan.

De prijs voor deze Zomerschool inclusief koffie/thee is €485 indien er min, 2 deelnemers zijn; als individueel traject kost het €785 voor 2 uur per ochtend en €940 voor 3 uur per ochtend

Er is plek voor max 5 deelnemers

Zie ook https://www.atelierverbeelding.nl/aanbod/trainingen-become-imagine/

  • Zomerschool “Verbeeld jouw verhaal; een pad van mogelijkheden”

van 9 t/m 13 augustus van maandag t/m vrijdagochtend van 9.30 – 12.30 uur.

In deze Zomerschool combineer ik een coachende aanpak samen beeldende opdrachten.

We volgen 5 stappen om bewustwording, inzichten en eigen regie te ontwikkelen.

Die stappen zijn: Het land van onbalans; De plek van de moeite; Het tussenland; De plek van de vreugde en Het beloofde land. Elke ochtend verkennen we een van deze plekken d.m.v. vragen, die ik je ga stellen en die je voor jezelf doordenkt. En bij elke fase krijg je beeldende opdrachten, waarbij je verbeeldingskracht mee gaat werken in je proces van bewustwording.

De prijs voor deze Zomerschool inclusief koffie/thee is €485 indien er min, 2 deelnemers zijn; als individueel traject kost het €785 voor 2 uur per ochtend en €940 voor 3 uur per ochtend

Er is plek voor max 5 deelnemers

Zie ook https://www.atelierverbeelding.nl/aanbod/verbeeld-je-verhaal/

“Ik ben een abstract denker en ben blij dat ik abstract heb leren werken!”

Bovenstaande uitspraak was van een van mijn cursisten, die een flink aantal lessen abstract schilderen heeft gevolgd in Atelier Verbeelding te Ede.
Ze studeert psychologie en uit een test was gebleken dat ze een abstract denker is. Abstract schilderen is denken in en kijken naar concepten en je niet verliezen in details. Die komen wellicht later. Kijken naar de samenhang, de basisvormen, -vlakken en – lijnen helpen om het grote plaatje te zien of een ingewikkeld geheel terug te brengen tot de essentie.
Andersom kan ook: intuïtief beginnen met kleuren, vormen, materialen vanuit een idee, gevoel of louter om te experimenteren.
In ieder geval zet je je verbeeldingskracht aan en dat is een geweldig instrument om ook op andere vlakken van het leven nieuwe mogelijkheden te zien.
Interessant om eens naar je leven, je team of bedrijf te kijken met een abstracte bril en een kernwaarde of basis idee om te zetten in beeldtaal.
Dat kan op maat in Atelier Verbeelding Ede.

Jouw waarden verbeelden

Ontdekken wat jouw kernwaarden zijn is een krachtig proces.
Waarden bepalen vaak onbewust de manier waarop we leven en werken.
Als je meer zicht krijgt op wat jou drijft en waarom, kun je meer regie en sturing geven aan je leven. Ook krijg je zicht op hoe congruent je bent en wat je blokkeert om naar je waarden te leven.
Er zijn allerlei manieren om jouw waarden inzichtelijk te krijgen. Hier werk ik op een beeldende manier met iemand aan dit bewustwording proces.
Ik laat de coachee hier in verschillende lagen werken met sjablonen en o.a. acrylverf.
Elke laag staat voor een gekozen aantal waarden. Zo ontvouwt zich letterlijk en figuurlijk een beeld van het gekozen waardenpatroon.
Een heerlijk proces van spel, plezier en inzicht op een non-conformistische manier. Zo heb ik tal van uitdagende beeldende opdrachten , die o.a. goed aansluiten bij de ACT [Acceptance Commitment Therapy }
Samen met de cliënt maak ik zo een traject op maat van beeldende coaching.

Een coachee aan het werk met haar waarden in 3-4 lagen