September 2021

 

Beste Vrienden van het Atelier,

De zomer lijkt ons dit jaar een beetje te ontglippen en verleidt ons om te genieten van ingetogen wolkenluchten afgewisseld met bakken vol regen. De slakken in onze tuinen vieren feest en het onkruid is niet bij te houden.
In het atelier is het gelukkig altijd mooi weer en vinden mensen en ikzelf  creatieve flow.

De wind en het herfstachtige weer inspireerde me tot onderstaand drieluik “Wind “

Een museumbezoek in Kasteel Groeneveld inspireerde me om weer eens met kleurpotloden te werken en terwijl het buiten regende, tekende ik een aantal uren deze hortensia’s uit de tuin van mijn moeder.

 

En toen werd het tijd voor wat ruiger werk met paletmessen en verf achter mijn ezel en onstond onderstaand abstract werk in acryl op doek, dat wellicht nog een laag hier en daar krijgt.

 

Zo verschillend als bovenstaande werken, zo divers zijn mijn cursisten en is het werk dat ze maken.

Ik geniet telkens weer van het aanwakkeren, stimuleren en tot ontwikkeling brengen van de creativiteit en kunstzinnigheid van mijn cursisten.
Dat kan tijdens de lessen, de Zomerschool, de workshops, trainingen en coachings sessies, waarbij persoonlijke ontwikkeling en verbeeldingskracht een geweldige combinatie blijkt.

Cursiste Thea schrijft: “Bijzonder…dát is de aandacht waarmee Dorie kijkt. Met een open oog en een warm hart tast ze de mogelijkheden af die zich voordoen in je schilderij maar juist ook in jou als mens. Kundig en met geduld kijkt ze naar je werk. Ze licht er vormen, lijnen en kleuren uit die jij nog niet had ontdekt en stimuleert je vervolgens je eigen keuzes te maken in je creatieve proces. Het is goed om zo, met vrijheid en ruimte voor het experiment, in Atelier Verbeelding aan het werk te mogen zijn.”

In september rond ik mijn korte opleiding Transformissioneel Coachen van CC Excellence af en heb daarmee prachtige tools om in te zetten tijdens mijn trainingen en coaching.


Meer weten over mijn ontwikkelde coaching methode, waarbij ik jou aan het werk zet d.m.v. vragen en beeldende opdrachten. Kijk dan eens op de website
https://www.atelierverbeelding.nl/aanbod/verbeeld-je-verhaal/

Agenda voor komende maanden:

 1. Cursussen Tekenen, schilderen, abstract werken op maat op:
  Dinsdagavonden vanaf 21 september van 19.00-21.00 uur; Woensdagochtenden vanaf 15 september van 9.30-11.30 uur; Woensdagmiddagen vanaf 15 september van 15.00 – 17.00 uur; deze zit vol; ik kan je op de wachtlijst zetten; Donderdagochtend vanaf 14 oktober van 9.30-11.30 uur
 2. Cursussen bij Cultura Ede “Kunst, zingeving en spiritualiteit”
  4 maandagavonden of 4 donderdagochtenden.
  Maandagen 13, 20 en 27 september en 4 oktober
  Donderdagochtenden 16, 23, 30 sept. en 7 okt
  Voor meer informatie zie
  https://www.cultura-ede.nl/cursussen/kunst-en-zingeving?id=5953159

3. Expositie van het werk van mijn cursisten op Zaterdag en Zondag middagen 6 en 7 November in Atelier Verbeelding. Hieronder een voorproefje van divers werk van mijn cursisten.
Ik ben trots op hen! Ieder maakt een heel eigen proces door en het is een voorrecht dat te mogen begeleiden.

4. De afgelopen tijd hebben verschillende mensen om een proefles gevraagd voor een digitale cursus, een Become & Imagine Training, een les in het atelier of een intake voor coaching. Dat heeft ertoe geleid dat mijn klantenbestand zich gestaag uitbreidt en daar ben ik dankbaar voor.

Ben jij nieuwsgierig geworden of wil je weer eens lekker aan de slag, aarzel niet om contact met me op te nemen voor een gratis proefles of intake.

Creatieve groeten,

 

Dorie Canters
Atelier Verbeelding Ede

 

 

 

 

 

 

  Facebook Instagram LinkedIn Mail WordPress

Afmelden van de lijst

 

Wordt deze e-mail niet correct weergegeven? Bekijk het in de browser

afmelden van de lijst