Atelier Verbeelding

Nieuwsbrief Atelier Verbeelding                                                         December 2019

Hallo Atelier vrienden,

De laatste decemberweken zijn al weer aangebroken en voor je het weet zitten we weer aan onze kerstdiners of oliebollen. Een drukke tijd voor veel mensen, terwijl we ook in de adventstijd zitten. Ik koester die momenten van stilte en bezinning.

Begin oktober werd ik onaangenaam verrast door een nekhernia.
Dat was net de meest drukke periode van het jaar met veel nieuwe cursisten en de start van nieuwe cursussen en trainingen. Gelukkig kon ik alles laten doorgaan met een hoop medicijnen; wat een troep voor je lijf!
Het gaat goed nu en ik kijk met veel voldoening en dankbaarheid terug op hele mooie maanden vol beeldende en persoonlijke ontwikkelingen van meer dan 20 cursisten.

Wat hebben we zoal gedaan?
Workshops Wabi Sabi vinden gretig aftrek; mensen genieten erg van het spelen en de verrassende effecten. Het kan eigenlijk niet fout gaan. En ja wat is fout; die term gebruik ik liever niet in het atelier.
Nannette zegt in haar review het volgende:
“Met 2 vriendinnen een workshop Wabi Sabi gedaan bij Dorie. Deze workshop sprak mij met name aan omdat het abstract werk is en het dus nergens op hoeft te lijken. Het werken met assen, paraffine en pigmenten was erg leuk en we waren verrast door de mooie resultaten! Dorie is niet alleen een gepassioneerde kunstenaar maar ook een goede gastvrouw. Met een hapje en een drankje erbij weet ze een fijne sfeer te creëren. Dank je wel Dorie, graag tot een volgende keer! “

Workshops n.a.v. een zelfgekozen thema; een groep koos voor het thema “vertrouwen” en maakte bijzondere collages. Thea zegt hierover: “21 oktober een workshop bij Dorie gedaan samen met 2 vriendinnen; wij zijn totaal niet creatief (dachten we!) en zijn er blanco ingegaan . Dorie heeft ons meegenomen in een ontdekkingsreis waarbij we onze verbeelding moesten gebruiken. We hebben kennis gemaakt met allerlei technieken in verschillende opdrachten. Aan het einde werden de verschillende werken samengebracht en ontstond er een collage waarvan we één geheel maakten. Verbazingwekkend hoe het geworden is en hoe ik er in ben opgegaan. Haar energie, positiviteit en uitstraling zorgde ervoor dat ik erg genoten heb en ontdekt dat ook ik kan creëren.  Haar inspiratie en gezelligheid (met drinken en allerlei lekkers!) zorgen ervoor dat kunst voor iedereen leuk is!!! Een aanrader!!!! “

Cursussen tekenen en schilderen op maat op woensdagmiddagen en dinsdagochtenden en – avonden. “Ontdek de kracht van kleur” is elke keer weer een hele ontdekkingstocht; elke les een andere primaire kleur uitwerken is een leerzame ervaring.

Start en afronding van de Training Become & Imagine met 6 mooie mensen. Wat hebben we weer een prachtige reis met elkaar afgelegd op beeldend en persoonlijk vlak. Indrukwekkend wat mensen maken en over hun eigen proces vertellen. Binnenkort verschijnen er een aantal filmpjes op de website op de pagina Become & Imagine.

 

En natuurlijk de boeklancering van het prachtige boek Gevoelstaal  [ aanrader! ] van Janna Beek en onze website www.b-come.nl ! Zoals jullie weten, maak ik ook deel uit van het team trainers van Become

Wat staat er op de planning voor 2020?

 1. Seminar Burn out; van breekpunt naar keerpunt 11 januari van 13.00 – 17.30 uur door Janna Beek en Dorie Canters. Doelgroep: iedereen, die hiermee te maken heeft, beroepshalve, uit eigen ervaring of als naaste.
  ‘Onze maatschappij vol dynamiek, verwachtingen en prikkels stuwt je vaak
  in allerlei richtingen, waarbij je gemakkelijk voorbij gaat aan jezelf.’ Met
  gevoelstaal en beeldtaal kun je dieper beseffen wat je nodig hebt om weer
  meer in balans te leven. Ken je mensen of heb je zelf interesse; geef je op!
  Wat gaan we doen: tijdens deze middag doorloop je een eigen proces, waarin je wordt meegenomen in kennis, ervaringen, gevoels- en beeldtaal. Janna zal veel informatie geven en ik neem je mee naar mijn beeldende werken, die ik maakte tijdens mijn burn out. Je gaat zelf ook eenvoudig beeldend aan de slag. Meer lezen en opgeven kun je op de website van www.b-come.nl bij de webshop of via onderstaande link:https://b-come.nl/product/burn-out-van-breekpunt-naar-keerpunt/?fbclid=IwAR24yIBa_eTS22bKl4XYKbybcm0Uigc9YVyPjgpILtVCrmCYLGLwPpJxmmg
 2. Start nieuwe training Become & Imagine op 4 februari. De avonden zijn op dinsdag om de 14 dagen. Vraag je werkgever naar jouw studie / deskundigheidsbevorderings budget.
 3. Cursussen tekenen en schilderen op woensdagmiddagen vanaf 8 januari; dinsdagavonden vanaf 7 januari, donderdagmiddagen vanaf 9 januari; Bij voldoende aanmeldingen kan een ander dagdeel worden gekozen

Wil je zelf weer eens meedoen of ken je iemand, die zichzelf beeldend en persoonlijk wil ontwikkelen [ want dat gaat vaak samen ], neem dan contact met me op via de mail, website of per telefoon.

Atelier Verbeelding wenst jou hele warme Feestdagen en een creatief 2020 vol inspirerende verbeelding.

 

Dorie Canters
Atelier Verbeelding
www.atelierverbeelding.nl
dcanters@atelierverbeelding.nl
0618167109

 

Facebook Instagram LinkedIn Mail WordPress