Reviews

Naar aanleiding van workshops, trainingen en cursussen:

Workshop met vier vrouwen geeft veel plezier en levert mooie resultaten op. Een van hen schrijft: “Een hele leuke middag gehad bij Dorie. Haar enthousiasme en professionele blik zorgen altijd voor een mooi eindresultaat.” Ingrid 11-7-2020

“Voor mij was het belangrijk om dichter bij mijzelf te komen. Te horen in mijzelf wat ik wil en bij mij past.  De opdrachten en visualisatie,s  hebben mij daar in veel gegeven. Vond het heerlijk om dat beeldend weer te geven en met anderen er naar te kijken, wat die er in zagen.  Het heeft mij opgeleverd dat visualisatie beelden je innerlijk kan versterken zodat  je jezelf kan voeden.  En meer in jouw eigen kracht kan staan.” Meinie juni 2020

“Ik ben aan de cursus begonnen omdat ik wilde ontdekken of ik creatief kan zijn. Ook wilde ik meer vrijheid en speelsheid in mijn leven gaan ervaren. Doordat steeds benadrukt werd dat het om je eigen proces gaat, kon ik wel tegen mezelf zeggen dat mijn werk goed was omdat ik er van genoten had om het te maken.  Ik heb geleerd dat ik de speelsheid al in me heb. Die gedachte kan mij helpen om meer speelsheid toe te durven passen in mijn dagelijks leven! Ook ben ik me bewust geworden dat ik meer vrijheid kan krijgen wanneer ik belemmerende overtuigingen kan loslaten. Ik vind het een mooie ervaring om het beeldende proces aan de persoonlijke ontwikkeling te koppelen. Dat zorgt ervoor dat je meer uit je hoofd komt. Ook heb je  iets in handen waar je nog eens naar terug kunt kijken. Wel vond ik het soms ingewikkeld om een beeld in gedachten te nemen en dat weer op het papier te projecteren. Dorie, de wijze waarop jij de training hebt vormgegeven heb ik als heel prettig ervaren. Ik heb veel bewondering voor jouw positiviteit   en enthousiasme. De vragen die jij mij stelde, hebben mij inzicht gegeven in mijn denkproces. Ook vond ik het fijn dat jij mij ook wat technische aanwijzingen gaf over hoe ik mijn beeldend product kon ‘verfraaien’. ” W.K juni 2020

Ineke juni 2020

“De cursus Become & Imagine heb ik als een hele mooie, intensieve en ontspannen reis naar binnen (en weer naar buiten) ervaren. Dorie creëert een uitnodigende en veilige setting om op een creatieve manier te ontdekken en te verbeelden wat er in je leeft. Er was zowel ruimte voor kwetsbaarheid en stilte als voor humor en expressie. Heel waardevol!” Sandra, januari 2020
” Creatief, inspirerend en uitnodigend. Je ontdekt verborgen talenten van jezelf in alle ontspannenheid. Een cursus van Dorie doet je boven jezelf uitstijgen. ” H.Bakker januari 2020

Evaluerende opmerkingen van de deelnemers n.a.v. de Training eind 2019:
“Veilige en vertrouwde sfeer; waardevol om elkaars proces te delen; goed dat het geen therapie is en we zijn ook niet elkaars therapeut; heerlijk dat niks fout is en Dorie´s gevleugelde uitspraak dat je er altijd weer overheen kan; Fijn dat er inzicht is in verschillende perspectieven op persoonlijk en beeldend vlak; Je bent erg betrokken op ons ; de verbeeldingsoefeningen zijn erg mooi en helpen om het creatieve proces aan te gaan; we waarderen het laten zien van je eigen beeldend werk als inspiratiebron; heerlijk die geuren!; we zijn telkens weer benieuwd naar wat jij te zeggen hebt over ons werk; de zesde avond is te kort om onze persoonlijke processen te presenteren en daarom is de zevende bonusavond een goed idee.”

“Workshop met thema Vertrouwen was gezellig en leerzaam afgelopen maandag. De manier waarop Dorie het deed was heel goed. Je voelde je heel erg welkom. Ze moedigt je aan, oordeelt niet en leert ons niet te oordelen, straalt rust uit, ja, doet het eigenlijk heel liefdevol. Vind het niet echt een goed woord voor een workshop, maar zo heb ik het wel ervaren.” Corrie 21-10-19

Superleuke middag gehad o.l.v. Dorie. Ze enthousiasmeert, is zeer creatief en helpt je op weg zonder echt te sturen. Zo heb je als cursist de kans om je eigen creativiteit te ontdekken. Ze laat jou zelf creëren en is helpend en zeer positief op de achtergrond aanwezig. Dorie heeft veel in haar mars, is professioneel en heel gezellig. Het was een fijne middag. Bedankt!! Ik kan het iedereen aanraden. Helenne 21-10-19

21 oktober een workshop bij Dorie gedaan samen met 2 vriendinnen; wij zijn totaal niet creatief (dachten we!) en zijn er blanco ingegaan . Dorie heeft ons meegenomen in een ontdekkingsreis waarbij we onze verbeelding moesten gebruiken. We hebben kennis gemaakt met allerlei technieken in verschillende opdrachten. Aan het einde werden de verschillende werken samengebracht en ontstond er een collage waarvan we één geheel maakten. Verbazingwekkend hoe het geworden is en hoe ik er in ben opgegaan. Haar energie, positiviteit en uitstraling zorgde ervoor dat ik erg genoten heb en ontdekt dat ook ik kan creëren. Het is jammer dat ik ver weg woon, anders zou ik zeker een cursus gaan volgen bij haar. Haar inspiratie en gezelligheid (met drinken en allerlei lekkers!) zorgen ervoor dat kunst voor iedereen leuk is!!! Een aanrader!!!! Dank je wel Dorie!  Thea 21-10-19

Wabi Sabi een voor mij onbekende techniek. Hoe mooi en inspirerend! De kunst van het loslaten. Het zien en waarderen van imperfectie. En ook de verrassing! Dorie is oprecht in haar begeleiding. Ze helpt je in je zoektocht. Ziet waar adviezen nodig zijn. Dank je wel Dorie voor je mooie begeleiding. X Helga Zomer 2019

Wabi sabi, wat een leuke én goede manier om los te komen van: het moet wat lijken, het moet ergens aan voldoen. Keer op keer spelen met pigment en as (!) en paraffine. Laag over laag en het leuke is dat je tegelijk bezig bent op verschillende soorten papier. Heel erg leuk om te doen! Dorie is een vakvrouw met veel kennis en ervaring maar bovenal iemand die altijd positief spreekt en het beste in je probeert naar boven te halen. Aanrader! Elske L Zomer 2019

Een persoonlijke benadering en een op maat gemaakte cursus, wat wil je nog meer. Dorie begeleid je door het beste uit jezelf te halen met technieken die ze je bijbrengt, maar ook door je intuïtie te volgen. Super!  Ozma augustus 2019

Dorie haalt het mooiste in jou naar boven! Ik raad iedereen die zich kunstzinnig wil ontwikkelen aan om bij haar een cursus te volgen. Je krijgt de meest sprankelende docent die je je maar kunt voorstellen en zult versteld staan van het resultaat. Aanrader!  Lidwina B Z0mer 2019

Ben heel enthousiast over de cursussen van Dorie Canters, ze haalt het creatieve in je naar boven, waardoor je meer zicht krijgt op jezelf. Ze moedigt je aan je creativiteit verder te ontwikkelen. Super!  Janne juni 2019

N.a.v. de Become & Imagine Training “Het Zilverwoud”, afgesloten eind maart 2019, zeggen deelnemers het volgende:

  • Dorie is een ontspannen trainer en een bijzonder mens en kunstenaar. Bijzonder om je gevoelens om te zetten in beeld en ook nog eens met verschillende technieken en werkvormen. Mooi om te reflecteren op je resultaten. De avonden zelf zijn heel ontspannend en inspirerend. Een artistieke reis door je gevoelswereld en je onderbewuste. De essentiële oliën zijn verrijkend en bijzonder om mee kennis te maken vanuit een gefundeerde achtergrond. Hartelijk dank aan Dorie en aan de medecursisten
  • De Become & Imagine Training heeft mij opgeleverd dat ik vanuit meer zelfvertrouwen mijn missie mag uitleven in mijn werk en persoonlijk leven. Dorie is een zeer bevlogen docent. Ze begeleidt je op een ondersteunende manier. Ze geeft zodanige richtlijnen dat mijn creativiteit wordt aangewakkerd, terwijl die de neiging had niet tevoorschijn te komen. Mooie inzichten ontvangen voor mijn persoonlijk leven waar ik mee vooruit kan.
  • Ik vond het heel gaaf om weer momenten te hebben die er ECHT toe doen. Waar in de visualisaties naar voren kwam wat leven geeft en waarheid is voor mij. En dan uitbeelden helpt, want je raakt dat snel weer kwijt. De traing Become & Image vind ik een unieke training. Het heeft mij geholpen om er achter te komen wat echt is voor mij en waar ik me op kan focussen zodat het mij gelukkiger en gezonder maakt.
  • Er zit meer creativiteit in me dan ik had gedacht. Een mooie ontdekking.
  • Ik heb lekker gewerkt en voel me vrij om te werken.
  • Ik had wel andere materialen, bijv. de inkt uit willen proberen, maar doordat het minder goed met me gaat, had ik daar de moed en ruimte niet voor. De tips om bijv. diepte in een tekening te krijgen zijn fijn.
  • Ik ben bevestigd mijn mandaat meer uit te leven
  • Ik vond het fijn om met elkaar te delen en bezig te zijn
  • Dori is een gepassioneerd en zeer betrokken begeleider, kunstenaar die het beste uit je weet te halen. Ze sluit goed op je aan en weet hoe de menselijke ziel ‘werkt’. Wat de verbeelding met je kan doen om dicht bij je hart te komen. Ik ben erg blij haar in ons become team te hebben.

Lekker aan het werk in Atelier Verbeelding levert de volgende reviews op: Samen met mijn zoon van 11 geniet ik telkens van een ontspannen en creatieve middag. Mijn zoon vindt de tips en de hulp die hij krijgt heel fijn! “Bij Atelier de Verbeelding, voel je je altijd welkom! Er is persoonlijke betrokkenheid en er wordt rekening gehouden met wat je graag zou willen leren. Leuk is dat het proces ook enorm gewaardeerd wordt. En draait het niet alleen om resultaat. Het is dus op maat! Eenmaal bezig, krijg je op een prettige manier tips en tops. En aanwijzingen waar je ook echt wat van opsteekt. Ook heeft Dorie veel kennis en deze deelt ze ook met haar cursisten. Ze heeft veel methodes klaar liggen. Het is een enorme verrijking om telkens weer te komen.” -Mirjam november 2018

“Vier weken geleden begon ik vooral uit nieuwsgierigheid met de cursus ‘Verbeeld je eigen verhaal’ van Dorie. Van tevoren verheugde ik me op het proces dat zich hopelijk zou gaan ontvouwen, zonder enige hoop op een eindproduct dat ergens op zou lijken, want ik was en ben niet goed in dit soort creatief gedoe… Ik was vooral op zoek naar de ervaring van beeldend afgaan op een doel en ervaren waar ik dan doorheen moest gaan: in welke richting ik me wilde ontwikkelen en op welk vlak (achteraf letterlijk) ik belemmeringen tegenkwam. Dorie heeft me bij de hand genomen maar gaf me ook alle ruimte om zelf te voelen waar mijn mogelijkheden lagen en waar ik geremd werd. Aan de hand van haar opdrachten en op basis daarvan dankzij allerlei symboliek die ik pas achteraf kon plaatsen, ben ik tot een eindproduct gekomen dat voor mij inderdaad heel sterk mijn verhaal vertelt. Dat ik enerzijds plafonds en deuren ervaar in mijn leven, beperkingen dus, maar dat ik anderzijds enorm kan groeien, andere kanten op. Deze cursus heeft me in vier sessies heel veel vertrouwen gegeven in het proces dat ik nog door te maken heb! Ook als het hier nu stopt, ben ik al enorm blij met de lessen die ik heb mogen leren bij Atelier Verbeelding en ik ga zeker op zoek naar een vervolg bij Dorie!” -Rita november 2018

Naar aanleiding van de Zomer Workshops 2018:
“Ontspannen, kleurrijk, fijne begeleiding, inspirerend, creatief. De moeite waard; mag voor mij nog veel langer duren. Dank jullie wel.” -Anja
“Verrassing voor mijn verjaardag. Super leuk! Met de juiste begeleiding een prachtig resultaat! Bedankt.” -Sari

“Een erg leuke, leerzame en creatieve ervaring! Voor herhaling vatbaar!” -Willy

“Ontzettend leuk om te doen! Met deze techniek komen we allemaal tot een prachtig resultaat. Ik was verwonderd over hoe mooi onze schilderijen geworden zijn. Hartelijk bedankt! Blij dat ik hieraan deel kon nemen.” -Mieke

N.a.v. arrangementen
“Bedankt Dorie en Peter. Ik had “gewoon” spontaan een arrangement van 5x genomen n.a.v. de workshop van Dorie op de Internationale Vrouwendag. Geen idee wat ik precies zou gaan doen, maar mijn verwachtingen zijn zeker overtroffen. Jullie persoonlijke aandacht en de tijd, die jullie namen om me tips en ideeën te geven, heb ik zeer gewaardeerd. Ik heb echt dingen gemaakt, waarvan ik kan zeggen: Wow. Ik heb inspiratie om thuis lekker verder te gaan.” -Babette 24-5-’18

“5 x op ontdekkingstocht met materialen en ‘out of the box’ denken. Het resultaat is nieuwe inzichten en veel geleerd.” -Hennie 8-5-’18
“Blanco w.b. verwachtingen ben ik hierin gestapt. Wel met een vraag: “Help me wat verder om vrij te werken.” Missie geslaagd! Met veel goede raad en met veel plezier heb ik hier 6 middagen gewerkt! Ik ga zeker nog eens een volgende serie doen. Dank voor de plezierige middagen! Ik zal jullie zeker aanbevelen.” -Ada 8-5-’18